Brenner János Hittudományi Főiskola

Nyílt napot tartottak a Győri Szemináriumban

A Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet a hagyományokhoz híven az idei esztendőben is megnyitotta kapuit, és 2018. február 24-én, Szent Mátyás apostol ünnepén nyílt napra várta a papi hivatás iránt érdeklődő fiatalokat. A Győri és a Szombathelyi Egyházmegyéből ezúttal mintegy huszonöten látogattak el a szemináriumba, hogy megismerkedjenek a kispapok életével és mindennapjaival.

A nyílt nap regisztrációval vette kezdetét, ezt követően lehetőség nyílt az épület megtekintésére. Tíz órakor ünnepi szentmisét mutatott be Dr. Lukácsi Zoltán, a szeminárium rektora. Prédikációjában Szent Mátyás apostol példájára hivatkozva a Jézussal való barátságot hangsúlyozta. A szentmisét követően közös beszélgetésre került sor, amelyben a kispapok bemutatták a szemináriumi életet, és válaszoltak a feltett kérdésekre. Ebéd után több program közül is választhattak a fiatalok: részt vehettek egy előadással egybekötött vetélkedőn Brenner János életéről, lehetőség nyílt az Apor-kiállítás és a Káptalanház megtekintésére, a Püspökvár tornyába is felmehettek az érdeklődők, de akár a szeminárium épületéről készült puzzle kirakására is vállalkozhattak a papnövendékekkel. Ezt követően a székesegyház bemutatására került sor, majd 14:30-kor Mária-köszöntővel zárult a nyílt nap programja a Vérrel Könnyező Mária kegyképe előtt.

Köszönetet mondunk a szeminárium elöljáróinak és a kispapoknak a nyílt nap megszervezéséért, a fiataloknak és az őket elkísérő atyáknak a részvételért. Imádkozzunk értük, és imádkozzunk újabb papi hivatásokért! Kérjük bátran „az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába” (Mt 9,38), és bátorítsa azokat, akik az Egyház szolgálatára szentelik életüket!

Fotó:Mészáros Dávid

 

Neptun oktatóknak

Neptun hallgatóknak

KEHOP

Nyílt nap 2019

nyilt_nap_2019_kisebb

Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.